Yoga Event

[dt_sc_one_half first]

Välkomna till en yogaeftermiddag som fokuserar mot hur yogan kan fungera som stöd vid stress och mental ohälsa i temaklasser med Josefin Wikström!

[/dt_sc_one_half][dt_sc_one_half ]

[/dt_sc_one_half][dt_sc_hr_invisible_small /][dt_sc_one_half first][dt_sc_h1 class=””]

Klass nr 1 energi 75 minuter kl:13.00-14.15

[/dt_sc_h1]

En yogaklass som fokuserar mot att öka energin med stora rörelser och kroppsspråk. Det här yogapasset passar speciellt bra om du har lite energi och kanske känner dig låg i humöret. Vi fokuserar mot ett stort och aktiverande kroppsspråk blandat med krigarpositioner och energisekvenser. Josefin förklarar under passets gång varför övningen kan fungera som terapeutiskt stöd men ersätter aldrig andra behandlingsinsatser från sakkunniga.

[/dt_sc_one_half][dt_sc_one_half ][dt_sc_h1 class=””]

Klass nr 2 grund och stabilitet 75 minuter kl:14.30-15.45

[/dt_sc_h1]

En dynamisk sekvens för att släppa på rastlös energi och återetablera en kontakt med marken och grundenDen här yogaklassen är en kombination av dynamiska rörelser och andningstekniker som fokuserar mot vår kontakt med jorden och grunden som en plats att hämta kraft och hitta stabilitet när vi känner oss uppe i varv eller är oroliga. Den här serien kan vara hjälpsam om du upplever inre oro, har svårt att varva ned och kan vara hjälpsam för att släppa på inre och yttre spänningar.Josefin förklarar under passets gång varför övningen kan fungera som terapeutiskt stöd men ersätter aldrig andra behandlingsinsatser från sakkunniga.

[/dt_sc_one_half][dt_sc_hr_invisible_small /][dt_sc_one_column first][dt_sc_h1 class=””]

Information om tid och anmälan

[/dt_sc_h1]
  • Dag: Lördagen den 4 maj
  • Plats: Danssalen, Campusgymmet
  • Kostnad: 100:-/klass för medlemmar eller 150:- för båda klasserna      –      200:-/klass för icke medlemmar eller 300:- för båda klasserna
  • Anmälan: Anmälan till marianne@campusgymmet.se ( först till kvarn )
[/dt_sc_one_column][dt_sc_hr_invisible_small /][dt_sc_one_half first][dt_sc_h1 class=””]

Om Josefin Wikström

[/dt_sc_h1]

Josefin Wikström har praktiserat yoga de senaste 26 åren och arbetat heltid som yogalärare de senaste 13 åren. Josefin är utbildad vid The trauma Centre i Boston, USA grundat av Bessel van der Kolk M.D som är en ledande auktoritet inom trauma och stressforskning. Josefin är även utbildad via The minded institute i London i samarbete med Brittiska NHS som yogaterapeut med specialinriktning mot trauma och psykiatriska diagnoser.

Hon studerar nu sista året i Boston inom metoden TCTSY- Trauma Sensitive Yoga som är en evidensbaserad metod mot komplex PTSS .

Hon arbetar som huvudlärare för Prison Yoga Project internationellt i länder som Mexico, Indien, Europa och USA med att initiera utbildningar och skapa terapeutiska program för organisationer som arbetar med intagna i fängelser, sexuellt trauma och flyktingar.

Josefin har varit huvudlärare inom Kriminalvårdens yogaprogram Krimyoga och undervisar regelbundet vid anstalten Hinseberg.

Josefin har producerat Kriminalvårdens nya utbildningsmaterial i samarbete med Eva Seilitz och Maria Johansson. Ett program som idag är evidensbaserat via forskningsstudien Yoga på Anstalt. Josefin och Eva har under 2018 skapat ett terapeutiskt yogaprogram för Rättspsykiatriska regionskliniken i Vadstena.

Hon var inbjuden till Brittiska parlamentet 2018 för att tala om Yogans terapeutiska potential i anstaltsmiljö.

www.traumaanpassadyoga.com

[/dt_sc_one_half][dt_sc_one_half ]

[/dt_sc_one_half]